Daltonopleidingen met NDV certificaat
Je bent hier : Home / Daltonacademie / Daltonopleidingen met NDV certificaat

Daltonopleidingen met NDV certificaat

In februari 2017 heeft Wenke Perspectief de licentie daltonopleidingsinstituut toegekend gekregen van de NDV. Hiermee krijgt Wenke Perspectief het vertrouwen om de komende jaren studenten en leerkrachten op te leiden tot dalton leerkracht primair onderwijs en hen te certificeren. Dit certificeren geldt eveneens voor het opleiden tot daltoncoördinator en daltondirecteur. Uitgangspunt van haar opleidingen is het bewust worden van de betekenis van het hart van "dalton a way of living" voor de praktijk. Deze werkwijze kent drie ankerpunten:

  1. het kind als inspiratiebron
  2. oprecht samenwerken
  3. waarnemend reflecteren in actie

Opleidingen worden uitgevoerd op vraag van scholen. Eigen vragen/beleidspunten worden expliciet betrokken in de uitwerking.

In september 2019 starten we met de daltonleerkracht opleiding Kampen/Epe/Zwolle en een traject in opdracht van de OBO-academie. Verder gaan we verder met jaar 2 van de Coördinatorenopleiding Zwolle/Epe/Hoogeveen. Beleidsaspecten aangedragen door de scholen worden integraal meegenomen in de opleiding.

Data leerkrachtopleiding Kampen e.o.: woensdag 25/9, 6/11, 15/1, 4/3, 8/4, 27/5, 9/9, 28/10 afstuderen. En nog 2 nader in te plannen groepsbezoeken.

Data leerkrachtopleiding OBO-academie: https://obo.mijneigenacademie.nl/arrangements/1998/

De opleiding dalton leerkracht po is gevalideerd door het lerarenregister met 160 registeruren. (Registratienummer: RKIGRZvOVk)

Startpagina Registerleraar

Zie de bijlagen voor meer specifieke informatie van de opleidingen:

  1. opleiding tot daltonleerkracht
  2. opleiding tot daltoncoördinator
  3. opleiding tot daltondirecteur voor de achtergrond informatie en het aanbod dalton-leidinggevende voor het herziene aanbod voor 2020-2021

Wenke Perspectief ontwerpt samen met Marian Koolhaas van Heliks een opleiding voor Daton en IB (info) én nascholingsdagen voor het management (info). Ook is er voor leerkrachten die meer uit hun daltononderwijs willen halen de daltonopfris- en verdiepingscursus ontwikkeld (info). Exacte data worden eind juni bekend gemaakt.