Evenementen
Je bent hier: Home / Evenementen / 4-D Daltonmanagement LABdag: leiding geven aan daltononderwijs doorontwikkelen, kijkend door de ogen van het kind

4-D Daltonmanagement LABdag: leiding geven aan daltononderwijs doorontwikkelen, kijkend door de ogen van het kind

02-10-2020 15:17 - 29-06-2019 15:17

Wenke Perspectief is voornemers om in samenwerking met Hans Wenke en Marian Koolhaas 4-D Dalton Management LAB-dagen als vervanger van de traditionele management-tweedaagse. Voor MT-leden, daltoncoördinatoren en IB'ers.

Drie LAB-dagen om te delen hoe we kijken naar de kernwaarden van daltononderwijs, bezig zijn met ontwikkelen van daltonskills en horen wat het kind ons te vertellen heeft, ons inspireert te doen wat we echt willen. Voor ons heeft dit alles van doen met eigenaarschap en werken vanuit het parallelliteitsprincipe.

Op de 4-D LABdagen presenteren we het ontwikkelde 'daltonspeelveld' en werken met het 'kindportret', als instrumenten om ons elke dag te laten inspireren door de kinderen die we ontmoeten, leren luisteren naar wat ze nodig hebben en onderzoeken van de eigen rol en taak in onderwijsontwikkeling. We zoemen in op wat het faciliteren/(bege)leiden van het leren van leerkrachten inhoudt voor het werk van MT-leden en daltoncoördinatoren. De drie LAB-dagen volgen de cyclus van handelingsgericht werken, om drie keer per jaar het daltonvizier vanuit alles aspecten die spelen op scherp te zetten: bij de start, halverwege het jaar en aan het eind.

We doen dit door je mee te nemen in drie dagen vol activiteiten, waarmee diverse bronnen worden aangeboord om je eigen onderzoek te doen naar de vraag die jou persoonlijk bezig houdt. Aan het eind van iedere dag oogsten we en komen we tot concrete taken en activiteiten die geborgd hebben te zijn op een daltonschool. Jij hebt een plan van aanpak hoe je daar zelf werk van gaat maken de komende periode: van eigenaar weten van te realiseren doelen, tussenevaluatie en functionele ontwikkelgesprekken tot met elkaar oogsten van groei om te borgen.

Het alleen bijwonen van de eerste dag om te proeven behoort tot de mogelijkheden.

Waar en wanneer: Dag in oktober, februari, april 9.30 - 17.30 uur.

Kosten: 295 euro per dag en 795 euro voor 3 dagen.

Interesse of meer weten? Laat het weten door een mail te sturen naar [email protected].