Werken met kindportretten om eigen onderwijs te ontwikkelen
Je bent hier : Home / Daltonacademie / Werken met kindportretten om eigen onderwijs te ontwikkelen

Werken met kindportretten om eigen onderwijs te ontwikkelen

Het kindportret als inspiratie

Voor de integrale benadering van onderwijsontwikkeling in scholen van NU

In de workshop neem ik je mee in het onderzoeken van het eigen talent aan de hand van een door jou zelf meegenomen portret (= foto van een kind dat je bezig houdt). Het kindportret blijkt een afdruk die indruk achterlaat. Een indruk die vraagt jezelf uit te drukken. Werkelijk zelf (na)denkend te handelen. Dan blijkt in jouw uitdrukken jouw talent naar buiten te komen, waarop het kind eigenlijk een beroep doet.

Je ervaart hoe het is om door de ogen van dit kind te zien en horen wat hij/zij behoeft, in wezen aan jou vraagt. Hoe hij/zij jou inspireert juist dat te doen, wat je eigenlijk wilt. Je zult inzien hoe dit kind jouw de 21st century skills eigenlijk voorschotelt.

In een langer traject hebben we ruimte stil te staan bij de moed die het vraagt om dit in jouw klas/jouw school als onderwijs leersituaties te organiseren. Dat wat nu op de achtergrond staat, wellicht meer naar voren te halen. En in lijn met de gedachte van Helen Parkhurst als leerkracht zonder vrees te leren al experimenterend werk te maken van het ontwikkelen van het onderwijs geven dat jij beoogt.

Dit traject kan ook in een ritme van starten - bezinnen - oogsten vorm krijgen op scholen.

Bedragen

De kosten van scholing (inclusief voor- en nabereiding) bedragen 595 euro per dagdeel. De workshopprijs is hier van afgeleid.