Het kind een stem geven

Hans Wenke, door de Nederlandse Dalton Vereniging enige jaren geleden onderscheiden als 'pater familias', heeft in november een internationale award gekregen!

Hans Wenke is niet alleen als daltonopleider in Nederland actief, ook is hij regelmatig ingevlogen in China, Polen en Tsjechië. Hij houdt ervan dat onderwijs in beweging is, daar gaat zijn innerlijk vuur harder van branden. In Tsjechië is dit niet onopgemerkt gebleven.

Al vanaf 1997 is hij Hans in Tsjechië actief en dan met name in de Gemeente Brno. Vele malen is Hans er geweest in het kader van het inspireren tot onderwijsvernieuwing. Hij heeft inleidingen verzorgd op internationale congressen en meerdere scholen begeleid. De Gemeente Brno wilde hem hiervoor officieel bedanken met een award.

Ruim 40 leerkrachten, directeuren en onderwijskundigen uit Tsjechië én de opleiders van Wenke Perspectief waren voor deze feestelijke activiteit naar de daltonschool io de ‘WG van Hulstschool’ in Epe gekomen.
Iedereen is daar hartelijk ontvangen door directrice Neelke Heldoorn. De ouders van de school verzorgden de aanwezigen met heerlijk zelfgebakken appeltaart en ander lekkers. Het werd een feestelijke middag, waarin Wenke Perspectief en in het bijzonder Hans Wenke in het zonnetje zijn gezet.

You’ve successfully subscribed to Wenke Perspectief
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.