Het kind een stem geven

Momenteel genieten we van de voorjaarszon, de fijne vakantie en de bruisende ideeën in ons hoofd. Geniet je met ons mee?
Met de lente in het vooruitzicht worden we weer blij van de vraagstukken die worden gecreëerd door scholen of die wij met de scholen creëren om naast goed onderwijs ook plezier in werk te houden en gelukkige kinderen te zien op school!

Wij geloven dat het periodiseren van ons onderwijs, het werken vanuit een thema met een taak die vrijheid en verantwoordelijkheid geeft, hiervoor heel geschikt is. We zien dat een periodetaak in alles doorwerkt en heel veel leren met plezier genereert.
De rol van leerkracht als ontwerper wordt nieuw leven in geblazen. Daar op school met elkaar tijd en ruimte voor maken blijkt belangrijk en daarnaast ook gewoon heel leuk.  Afgelopen jaren hebben we hierin al veel ervaring opgedaan, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Ook weten we zeker, dat de kinderen ons hierin nog veel kunnen leren. We kijken er dan ook naar uit, om met de scholen hier nieuwe verhalen aan toe te voegen.

We zijn komend schooljaar weer beschikbaar voor maatwerktrajecten op vernieuwingsscholen én daltonopleidingen op maat.

Onderstaande opleidingen zijn op basis van individuele inschrijving, maar ook altijd als maatwerktraject mogelijk. Laat ons weten aan welke opleiding jullie toe zijn en we denken met jullie mee!

Management 2-daagse 13 & 14 april, nog een aantal plekken vrij!
Klik hier voor meer informatie.

Op de agenda voor schooljaar '23/'24 met een definitieve start eind september/begin oktober:

 • Daltonleidinggevende opleiding voor  directeuren en IB.
  Kijk hier voor meer informatie.
 • Dalton coördinatorenopleiding Noord Nederland. Klik hier voor meer informatie.

We zijn voornemens schooljaar '23/'24 te starten met:

 • Daltonleerkracht-opleiding in de regio Noord- Nederland, regio Amsterdam-Purmerend-Alkmaar & regio Rotterdam. Voor een voorbeeld van de opleiding klik hier.  
 • Pedagogische Medewerker opleiding Noord- en Midden Nederland.
 • Fysiek en/of online traject voor daltonleerkrachten die samen willen leren in het maken en werken met de Dalton-periodetaak. (jonge/oudere kind) Lees hier alvast meer informatie.
 • Traject werken met het Kindportret en Kindportfolio.
 • Trajecten begeleide intervisie voor Daltondirecteuren, Daltoncoördinatoren,  startende Dalton-leerkrachten & ervaren Dalton leerkrachten die meer willen.

  Ben je geïnteresseerd, wil je iets delen, heb je een vraag en/of wil je sparren laat het dan  weten, dan plannen we een (telefonische) afspraak in. Stuur een mail naar: [email protected]
You’ve successfully subscribed to Wenke Perspectief
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.